Об'єктивний погляд на ситуацію

КАДРИ: Військовий облік на підприємстві

23 лютого 2018

Порядок організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. № 921 (далі – Порядок № 921). Військовий облік ведеться з метою забезпечення повного та якісного укомплектування Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів. Порядок № 921 поширюється на всі підприємства, організації, установи, державні та місцеві органи.

Взяттю на військовий облік державними органами, підприємствами, установами та організаціями підлягають:

Військовий облік здійснюється за реєстрацією місця проживання фізичних осіб на підставі паспорта громадянина України та посвідчення про приписку до призовної дільниці (для призовників) або військового квитка або тимчасового посвідчення (для військовозобов’язаних).

Приймання на роботу (навчання) призовників і військовозобов’язаних здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах, а також у разі перебування на військовому обліку в СБУ та Службі зовнішньої розвідки. Для цього відповідальні особи перевіряють у громадян наявність військово-облікових документів (у військовозобов’язаних - військові квитки або тимчасові посвідчення, а у призовників - посвідчення про приписку до призовних дільниць).

Персональний облік призовників і військовозобов’язаних на підприємствах, в установах та організаціях ведеться за особовими картками: "Особова картка працівника" № П-2 та "Особова картка державного службовця" Наказ № 156. Особові картки призовників і військовозобов’язаних зберігаються в алфавітному порядку в окремій картотеці за такими групами:

Особи, відповідальні за ведення військового обліку на підприємстві, звіряють дані облікових карток призовників і військовозобов’язаних з обліковими даними документів районних (міських) військових комісаріатів за графіком, який затверджується розпорядженням відповідної районної держадміністрації або міської ради.

Кількість осіб, відповідальних за ведення військового обліку на підприємстві, визначається з урахуванням таких норм:

За наявності на військовому обліку на підприємствах менше 500 призовників і військовозобов’язаних обов’язки щодо ведення військового обліку покладаються на посадову особу кадрового підрозділу або служби управління персоналом, якій встановлюється доплата у розмірі до 50 відсотків посадового окладу.

Звітність підприємств

Відповідальність

Відповідальність за порушення порядку військового обліку встановлено Кодексом України про адміністративні правопорушення № 8073  у статтях 210 - 2116 , зокрема:

За порушення, передбачені вищевказаними статтями, з підприємств стягується штраф у розмірі від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.), а за повторне вчинення такого правопорушення протягом року – від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 119 грн.).

 

 

Організація кадрового обліку  

 

 

 


<<увесь список>>
28.03.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine