Об'єктивний погляд на ситуацію

Декларування фізособами доходів за 2017 рік

30 січня 2018

31 грудня 2017 року набрав чинності наказ МФУ від 06.06.2017  № 556 (далі - Наказ № 556) щодо нової форми Податкової декларації про майновий стан і доходи.

 

Хто повинен подавати Податкову декларацію про майновий стан

Фізичні особи-підприємці (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) у додатку Ф2 до Декларації відображають амортизаційні відрахування за витратами, понесеними на придбання/виготовлення основних засобів та придбання нематеріальних активів.

Фізичні особи-підприємці (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначати в Декларації  інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

 

У які строки подається Податкова декларація

Відповідно до п. 49.18 ПКУ звітний період дорівнює:

1) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV Кодексу;

2) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб-підприємців - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року;

3) календарному кварталу - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

 

У разі припинення підприємницької діяльності

Фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, подають Декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності (п.177.11 ПКУ).

 

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи

 

 

Допомога у складанні звітності >>

 


<<увесь список>>
27.04.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine