Об'єктивний погляд на ситуацію

Платежі в системі електронного адміністрування СЕА ПДВ

25 березня 2019

Система електронного адміністрування податку на додану вартість (далі – СЕА ПДВ) - система, що розташована на WEB-сервері ДФС та забезпечує автоматичний облік ПДВ у розрізі платників податку.

Механізм електронного адміністрування податку на додану вартість викладено у Постанові КМУ від 16.10.2014  №569, який запроваджено з 1 лютого 2015 р.

До СЕА ПДВ потрапляють суми податку, що

Електронний рахунок СЕА ПДВ відкривається платнику податку Казначейством автоматично на безоплатній основі. Для цього ДФС на підставі реєстру платників податку надсилає Казначейству дані не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником ПДВ.

У разі анулювання реєстрації платника податку залишок коштів на його електронному рахунку перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається.

Для отримання інформації про стан свого електронного рахунка платник податку має право надіслати до СЕА ПДВ запит з чаркодом J1301206 через програму електронної звітності, яку він використовує. У разі недостатньої суми податку, на яку платник має зареєструвати податкові накладні, підприємство поповнює електронний рахунок СЕА ПДВ з власного поточного рахунку:

-   у полі "Отримувач" зазначається найменування платника ПДВ;

-   у полі "Код" зазначається код ЄДРПОУ платника ПДВ;

-   у полі "Банк отримувача" зазначається "Казначейство України (ел. адм. подат.)";

-   у полі "Код банку" зазначається МФО банку "899998";

-  у полі "№ рахунка" зазначається номер рахунка, відкритий Казначейством та надісланий платнику податку на е-скриньку, зазначену при укладанні договору з ДФС про визнання електронних документів;

-   у полі "Призначення платежу" зазначається " Перерахування на електронний рахунок СЕА ПДВ з власного поточного рахунку".

 

У бухгалтерському обліку перерахування коштів на рахунок СЕА ПДВ відображається: Дт315 - Кт311.

Реєстрація податкових накладних (зобов'язань) за рахунок цих коштів: Дт6412-Кт315.

 


Бізнес-план та інші маркетингові інструменти для розвитку бізнесу

 

 

 


<<увесь список>>
28.03.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine