Об'єктивний погляд на ситуацію

Дистанційна робота під час воєнного стану 2022

19 травня 2022

Відповідно до частини першої статті 60-2 Кодексу законів про працю України дистанційна робота – це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. При цьому законодавство не містить заборони виконання такої дистанційної роботи за кордоном.

Тому відповідно у випадку, коли працівник у зв’язку з небезпекою для життя і здоров’я під час дії воєнного стану виїхав за межі країни і має технічну можливість виконання трудових функцій дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, йому здійснюється виплата заробітної плати відповідно до умов, встановлених у трудовому договорі, за фактично виконану роботу (відпрацьований час).

Для переведення працівника (-ів) на дистанційну роботу керівник підприємства видає наказ щонайменше за два дні до запровадження такої форми роботи. Альтернативою може бути заява працівника (-ів) про переведення його на дистанційну роботу, на підставі якої керівник підприємства видає наказ.

У табелі обліку відображається фактично відпрацьований працівником час.

За матеріалами Держпраці


<<увесь список>>
26.04.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine