Об'єктивний погляд на ситуацію

Отримуємо податкову знижку на доходи фізичних осіб за наслідками 2018 року

08 січня 2019

Відповідно до ст.67 Конституції України усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи закріплено у  ст. 179 Податкового кодексу України. Відповідно до п. 179.2 ПКУ податкова декларація не подається, якщо платник податку отримував доходи:

Разом з тим, якщо платник податків у 2018 році мав витрати, що включаються до податкової знижки, він має право подати податкову декларацію на повернення з бюджету суми податку на доходи фізичних осіб.

 

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки:

Розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року [за 2018 рік = 111′690,0 грн. (3723 х 30)]

Відповідні витрати мають бути документально підтверджені і, як підтверджує практика, подаються (копії) разом з декларацією (квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договори, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача)). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Для повернення коштів з бюджету у декларації вказується банківський рахунок: номер рахунку, найменування та МФО банку.

 

Строки подання Декларації

Відповідно до п. п.49.18 ПКУ річна податкова декларація про майновий стан і доходи фізичних осіб подається до 01 травня року, що настає за звітним, та сплатою податку до 01 серпня.

Разом з тим, відповідно до п. 166.1.2. для отримання податкової знижки, річна податкова декларація про майновий стан і доходи фізичних осіб подається до 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року.

Якщо останній день строку подання декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

 

 

 

 

 

 


<<увесь список>>
26.04.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine