Об'єктивний погляд на ситуацію

Зупинення реєстрації податкової накладної

10 липня 2017

Заповнення податкової накладної/розрахунку коригування (далі - ПН) та їх реєстрація в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) регулюється ст. 201 ПКУ, Порядком заповнення ПН та Порядком ведення ЄРПН.

Відповідно п. 201.16 ПКУ реєстрація ПН в ЄРПН може бути зупинена у разі відповідності такої ПН сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН в ЄРПН.

Критерії оцінки ступеня ризиків затверджено наказом МФУ від 13.06.2017  № 567 "Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних".

Моніторинг відповідності ПН критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких ПН проводиться автоматично відповідно до п. 74.2 ПКУ. У цьому випадку контролюючий орган в автоматичному режимі надсилає (в електронному вигляді у текстовому форматі) квитанцію про зупинення реєстрації такої ПН. Така квитанція є підтвердженням зупинення такої реєстрації.

Відповідно п.201.16.2. ПКУ, у разі незгоди платник податків протягом 365 днів має право подати до контролюючого органу за основним місцем обліку письмові пояснення та копії необхідних документів.

Перелік необхідних документів затверджено наказом МФУ від 13.06.2017  № 567 " Вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних". Інформація за встановленою формою подається платником податку в електронному вигляді засобами електронного зв’язку, визначеними ДФС.

Комісія Державної фіскальної служби відповідно до пункту 21 наказу МФУ від 13.06.2017  № 566 "Про затвердження Порядку роботи комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації" приймає Рішення про реєстрацію ПН або відмову в такій реєстрації протягом п’яти робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та документів, поданих відповідно до п. п.201.16.2. ПКУ.

 

Будьте успішними!


 

 

 

 


<<увесь список>>
24.04.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine