Об'єктивний погляд на ситуацію

Новий порядок фінансування страхувальників ТВП

02 жовтня 2018

З 01 жовтня 2018 р. набрала чинності постанова ФССУ від 19.07.2018 року № 12, яка змінює правила фінансування страхувальників за видами, що передбачені ст. 20 та абз.4 ч.3 ст.42 Закону № 1105:

Механізм та умови фінансування передбачають, що у разі настання у застрахованої особи страхового випадку, пов’язаного з тимчасовою втратою працездатності, комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства (далі – комісія) на підставі поданих документів, передбачених ст.31 Закону № 1105, приймає рішення про призначення матеріального забезпечення застрахованій особі.

На підставі рішення комісії про призначення матеріального забезпечення страхувальник нараховує суми матеріального забезпечення та оформлює заяву-розрахунок, яка повинна бути передана до робочих органів виконавчої дирекції Фонду за своїм місцезнаходженням не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття такого рішення.

Заява-розрахунок надається страхувальником в один із способів:

У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням ЕЦП роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника та відповідно відображається в бухобліку. Відповідальність за достовірність даних, наведених у заяві-розрахунку, несе страхувальник.

ФССУ після надходження заяви-розрахунку перевіряє інформацію та у разі відсутності зауважень здійснює фінансування протягом 10 робочих днів. Після надходження на рахунок коштів страхувальник зобов'язаний здійснити виплату не пізніше строків, визначених у ч.2 ст.32 Закону № 1105, та протягом місяця надати/надіслати до Фонду повідомлення про проведення виплат.

У разі виявлення страхувальником помилок при нарахуванні виплат за минулі періоди (за межами діючого бюджетного року) надлишково нараховані та виплачені кошти повертаються страхувальником до робочого органу виконавчої дирекції Фонду або його відділення та одночасно надсилається обґрунтоване письмове пояснення щодо причин повернення страхових коштів.

 

 

 


<<увесь список>>
28.03.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine